Tung Förlust för vårat välkämpande Uppsala !

Howard Frier gjorde en strong insats i försvaret på Rudy Mbemba.
Publiken i Solnahallen hade knappt hunnit sätta sig vid bänkarna förrän Uppsala ledde med 8-2 efter mindre än två minuter. Anton Gaddefors som var hundraprocentig i skyttet i den första quartern inledde starkt med att sätta sex raka poäng. Efter det skruvade Solna upp tempot ordentligt i anfallsspelet och gjorde 14 raka poäng. Och med spelare som Rudy Mbemba, Andrew Mitchell och Martin Pahlmblad var det svårt för Uppsala att hänga med i hemmalagets snabba omställningar och rörliga anfallsspel. Men Uppsala kom tillbaka och ledde med en poäng när den första quartern var slut.
- Vi visar otrolig stark moral när vi inte viker ned oss efter att de hade gjort 14 raka poäng, säger coachen Bosse "Bössa" Eriksson.

Den andra quartern vill nog Uppsala helst glömma. Bland annat missades tre helt öppna lay ups. Det enda positiva var att man bara förlorade den med tio poäng.
Efter halvtid kom Uppsala ut som ett helt nytt lag. Försvarsspelet var lysande och Solna tvingades att ta tuffa skott. Framför allt hade Uppsala en fin variation i anfallsspelet mycket tack vare Andreas Person och Howard Friers fina guardspel.
- Vi hotar dem från alla fem positioner och kommer till de lägen som vi vill göra, säger Eriksson.
Gaddefors fortsatte att vara het och bjöd på två dunkar. Den andra var kvällens brutalaste när han gick upp och satte den med Solnas veteran Leslie Myrthil hängandes i ansiktet.
- Det var jäkligt skönt. Jag har blivit starkare den här säsongen, säger Gaddefors.

Solna som var i delad serieledning innan matchen mot Uppsala fick i gång spelet igen lagom till det var fem minuter kvar då det stod 65-65. Uppsala tvingades till svåra skott - och de flesta missade man. Dessutom satte Solna i stort sett allt från trepoängslinjen.
- De spelade sig till enkla poäng under hela matchen och vi tvingades till svårare skott, säger Solnas Helgi Magnusson som stod för ett par viktiga trepoängare i slutet.
- Vi hade lite tur att vi fick i skotten i slutet och att vi lyckades vinna. Matchen var jämnare än vad siffrorna visar. Uppsala spelade bra och speciellt Anton Gaddefors, säger Magnusson.
Anton Gaddefors:
- Jag är nöjd med min och lagets insats i 35 minuter. Vi viker inte ned oss. Men vi tappade det vi hade byggt upp under hela matchen i slutet.

Go Red Go !

Skrivet Av : Pontus Gyllensten , UNT !

Härlig Seger För Vårat Uppsala !


Där var jättegratismatchen över och Uppsala Basket kom ut som segrare.


Quarter 1: Den första kvarten var det mest Uppsalas inside-spel som levererade poäng i form utav Jeff Horowitz. Detta var början på en väldigt bra kväll för Jeff som var 100% på tvåorna hela kvällen med 9/9 satta skott. Lite längre ut på planen jobbade Viktor Gaddefors och precis som förra hemmamatchen gjorde Viktor ett riktigt bra jobb med att ta bollen till korgen starkt och riva ner defensiva returer.

Pierre Hampton, som spelade för Uppsalas Division 1 lag förra säsongen, var väldigt bra i både anfall och försvar och blev ecoÖrebros high scorer både den här kvarten (med 5 poäng) och för hela matchen (16 poäng).

16-17 ecoÖrebro

Quarter 2: Det var ungefär två minuter in på den andra kvarten som Uppsala vände och verkligen tog tag i matchen. Vändningen kom i form utav Mannos Nakos som körde sitt skoningslösa grekdefence. Det var som i filmen "300" (trots att Mannos är inte lika vältränad som Kung Leonidas).

Hela Uppsalalagets defence kom igång tack vare Mannos och de gick på en 12-0 scoring run. ecoÖrebro kämpade dock emot och svarade direkt med en egen 7-0 run.

47-40 Uppsala

Quarter 3: Jeff Horowitz fortsatte att leverera för Uppsala i den tredje kvarten. Han missade bokstavligt talat inte ett enda skott innanför trepoängslinjen och var 2/3 på treorna.

Publikhöjdpunkten den här kvarten var antagligen en pass från Frier (som ingen kunde gissa på skulle komma) till Horowitz som ledde till en dunk över vilka de än var som stod i vägen.

71-53 Uppsala

Quarter 4: Det finns inte mycket att säga om den sista kvarten. Den bjöd på fortsatt stabilt spel från Uppsala och ecoÖrebro lyckades aldrig komma ikapp Uppsalaledningen.

Final: 97-78 Uppsala

Addendum: i ecoÖrebro så stog Pierre Hampton, Jesper Andersson och Odin Lindell som stog för poänggjörandet. De hade tillsammans 60% av ecoÖrebros poäng. Poängbäst var Jesper Anderson och Pierre Hampton med 16 poäng. Tvåa kom Odin Lindell på 15 poäng och trea var Andrew Pleick på 11p.

Det är också viktigt att notera att ecoÖrebro saknade deras bästa scorer Drazen Klaric ikväll. Klaric leder för närvarande svenska basketligan i points-per-game.

I Uppsala var Jeff Horowitz poängbäst med 24 poäng (11 returer och 2 steals). Andreas Person och Fredrik Jönzen delar andraplatsen på 16 poäng var och Anton Gaddefors kom in trea på 14 poäng.

Skrivet Av : Damoon Rashidi , Uppsalabasket.nu !

GO RED GO !

 


Uppsala Går För Seger Mot EcoÖrebro !

Uppsalas coach Anders Jonsson hoppas på bättring mot Örebro.
Uppsala Basket ligger fortfarande tryggt på slutspelsplats. Men fakta talar klarspråk: Med fem raka förluster är laget just nu sämst i basketligan.
- Det vore otroligt skönt med en vinst nu, säger Uppsalacoachen Anders Jonsson.


Uppsala Basket både vinner och förlorar i svit den här säsongen. Fyra inledande förluster följdes av fyra raka segrar. Och efter det: Fem förluster i rad med totalt -87 i poängskillnad. Det gör Uppsala Basket till ligans formsvagaste lag - även om man till lagets försvar ska säga att fyra av de fem matcherna spelats på bortaplan.
- Vi har ju dessutom mött Sundsvall, Norrköping och Plannja och det är tre lag som vi egentligen inte ska slå, om vi hade gjort det så hade det varit en jättebonus, säger Anders Jonsson.

De två andra förlusterna - storförlusten mot Gothia och tisdagens tiopoängsförlust mot Borås - är desto mer anmärkningsvärda. Uppsala Basket har i båda matcherna verkat sakna den rätta inställningen.
- Vi behöver inte skälla ut spelarna efter matchen senast, de vet själva om vad som gick fel. Det var dålig fokus på returtagningen, samtidigt som man måste ge Borås jättemycket credit. De spelade skitbra, säger Uppsalacoachen.

För kvällens motstånd i Fyrishov står Eco Örebro. Liganykomlingen har överraskat på många och bland annat vunnit mot både Solna och Norrköping. När Uppsala gästade Örebro i början av oktober vann närkingarna en jämn tillställning med 77-73.
- Örebro är ligans bästa returtagningslag och är ett jäkligt svårspelat lag, säger Anders Jonsson.
Bättre returtagning än mot Borås är alltså en förutsättning för att Uppsala Basket ska kunna bryta sin förlustsvit.
- Det vore jätteviktigt med en seger nu. För självförtroendet, men också för att få lite andrum och kunna slappna av lite. Det behöver inte vara vackert - bara vi vinner, säger Anders Jonsson.

Uppsala kommer till spel med samma lag som mot Borås, det vill säga utan fotskadade Richard Blomberg.

Skrivet av Mathias Rutegård.

Tung Förlust För Vårat Uppsala i Borås !

Bosse Eriksson och Howard Frier var uppgivna.
Borås på bortaplan var tänkt att sluta med en efterlängtad seger för Uppsala Basket efter fyra raka förluster.
Det blev i stället en femte rak förlust och sättet den kom till på skrämde Fredrik Jönzén, som var riktigt besviken efteråt.
- Andra laget tar fler offensiva returer än vi tar defensiva. Då vinner man inte. Vi har mycket att jobba på..., säger Fredrik Jönzén.

När inte skotten inte går i, när till och med de enklaste lay ups missas, är ett bra försvarsspel a och o. Men i går lyckades varken Uppsala bakåt ellet framåt.
- Ringen var inte tillräckligt stor för oss i dag. Det blir extratungt för oss när skotten inte går i, säger coachen Anders Jonsson.
Fredrik Jönzén:
- Vi säger det om och om igen att det är från försvaret vi ska hämta vår energi, att försvaret är nummer ett. Vissa offensiva returer som Borås tar är pinsamma, säger Jönzén, som hade en tung dag under korgen med endast sex lyckade skott på 15 försök.
- Det var väldigt frustrerande och jag är oerhört besviken.

Allt började dock som en dröm. Uppsala ryckte åt sig en sexpoängsledning, 11-17, i slutet av den första quartern, och när Anton Gaddefors satte en trea till 11-20 direkt i öppningen av andra quartern talade allt för Uppsala.
Då slutade de spela. Då kom blödningen - 11-20 blev 31-23.
Anledningen till Uppsalas fall den här gången handlade till stor del om ett uselt skytte. Endast 8 av 21 tvåpoängare och 2 av 12 trepoängare gick i för gästerna i första halvlek.

En annan anledning var att Uppsala i det läget tvingades spela utan Fredrik Jönzén som redan i slutet av den första quartern hade dragit på sig tre fouls.
Men framför allt handlade det om energi, och särskilt i försvarsspelet. Uppsala tog 17 offensiva returer vilket är bra, men defensivt såg det stundtals riktigt lojt ut. Det började redan i den andra quartern och det blev aldrig bättre.
- Rutinen att hålla spelet uppe trots att det går tungt finns inte där än, säger Anders Jonsson, som utnyttjade alla timeouter han hade. Så mycket bättre blev det aldrig.

Uppsala var på väg in i matchen ordentligt i den tredje quartern, men Uppsala hade problem med Borås zonförsvar och fick inga lätta lägen att skjuta treor. Borås fick skjuta när de ville.
Trots att underläget bara var sju poäng, 57-50, inför den sista quartern kom Uppsala aldrig riktigt nära.

I Borås utmärkte sig Mike Palm (18 poäng och 16 returer), men fler spelare lyfte sig. Som Henrik Carlsson som satte fem treor i matchen och som Simon Andreasson som sköt tolv poäng och tog tio returer.
- Vi hade koncentrerat oss mycket på Palm och Nyström, men Borås visade att de har fler killar att komma med, säger Anders Jonsson.
Uppsala får chans till snabb revansch - redan på torsdag möter laget Örebro.

Borås-Uppsala 73-63
(11-17, 20-10, 26-23, 16-13)
Poäng, Uppsala: Fredrik Jönzén 15, Anton Gaddefors 12, Howard Frier 10, Marko Djuric 7, Andreas Person 6, Jeff Horowitz 4, Mannos Nakos 4, Elias Westerlund 3, Viktor Gaddefors 2.
Publik: 574

LÄS MER: Person: Jag visar ingen energi alls


Nästa Match Är Alltså Mot EcoÖrebro , Imorgon Torsdag , Hemma i Fyrishov För Vårat Uppsala , Gratis Entré ! Ses Där !

Skrivet Av Mathias Rutegård.

GO RED GO !


Gratis Inträde Mot EcoÖrebro i Fyrishov !



Ja , Då Är Det Faktiskt så att Nästa Hemma-match För Vårat Lag Uppsala Basket är Gratis Inträde , Dom kommer ta sig an årets Nykomlingar EcoÖrebro , Men Vi Tror Och Hoppas På Seger , Ses i Fyrishov !

GO RED GO !

Segervisst Uppsala Tar Sig An Borås !


Det blir bli ett kärt återseende för Anders Jonsson. I två säsonger var han tränare för Västgötalaget. Men det är inte många spelare som finns kvar sedan hans tid i klubben.
- Jag tror det bara är Jonas (Larsson), Simon (Andreasen), Henrik (Carlsson)och Adam (Andersson) som är kvar. Det ska bli kul att komma tillbaka, säger Jonsson.
När lagen möttes i Fyrishov i den andra omgången blev det Boråsseger med 76-68.
- Det var den största besvikelsen för i år. Den matchen skulle vi ha vunnit. Vi har förbättrat oss på allt sedan dess. Det här blir en helt annan match.

Uppsalas gameplan
är att spela aggressivt, sätta press och hålla hög fart framåt från start.
- Borås är ett bra returtagarlag, så det gäller att vi är hungriga under korgarna, säger Jonsson, vars lag åker ner med buss till Borås först vid 11-tiden på tisdagen. Vid 17.30 beräknas laget var framme vid arenan.

Tillbaka i Uppsala är Sebastian Kvissberg efter sjukdoms- och skadebekymmer. Någon som inte följer med är Richard Blomberg som fortfarande är fotskadad. Annars är laget intakt.
- Borås inledde bra, men är inne i en svacka. Det ska vi försöka utnyttja, säger Anders Jonsson, som tror att sviten med fyra raka förluster nu kommer att brytas i förra hemmaarenan. Släkten är värst som det brukar heta.

Skrivet av mathias Rutegård !

Ingen Revansch För Uppsala i Fyrishov !

Uppsala förlorade återigen mot Plannja.
Quarter 1:
De första fem minuterna var Plannjas. De rörde bollen väldigt väl i anfall och deras defence tvingade Uppsala till att halvdåliga avslut. Men allt detta ändrades halvvägs genom quartern då Uppsala tog en time out. De kom ut starkare och mer fokuserade för att vinna kvarten med ett poäng.

Om vi ska nämna namn den här kvarten måste jag säga att jag var väldigt imponerad av Viktor Gaddefors inhopp. Han gjorde ett bra riktigt jobb med att ta bollen till korgen starkt och visade ingen respekt för Plannjaspelarna.

17-16 Uppsala

Quarter 2: Det finns inte mycket att säga om den här kvarten. Det var ganska mycket fram och tillbaka, med lite mer tillbaka än fram. Plannja vann både quarten på planen och på läktaren. Ja, de 40-talet fans som Plannja hade med sig hördes mer än de dryga 1000 fans som satt på Uppsalasidan.

36-46 Plannja

Quarter 3: Började på samma sätt som första - till Plannjas fördel. Men precis som första kvarten så lyckades Uppsala komma tillbaka, men dock inte lika mycket som i Q1. Uppsala kapade Plannjaledningen till som minst 10 poäng men kom inte närmare än så.

54-72 Plannja

Quarter 4: För varje quarter som går så hittar jag mindre att säga. Uppsalas intensitet verkade komma och gå då de lyckades tända till i några anfall/defense sekvenser för att sedan försvinna igen.

83 - 71 Plannja

Addendum: Det verkade ganska enhälligt i pressrummet, i protokollet och på golvet att Chris Ryan hade en bra kväll. Han gjorde totalt 21 poäng, drog ner 12 returer och hade 3 steals.

Poängbäst i Uppsala var Howard Frier med 20 poäng, 6 returer och 2 steals, följt av Anton Gaddefors med 18 poäng.

Jag vill än en gång ge lite props till Viktor Gaddefors som väldigt spelade väl idag och verkligen förtjänade de 10 minuterna han fick (om inte mer).

Det positiva ikväll måste jag säga var publiksiffran. 1047 av er kom ner för att kolla på den här matchen vilket jag hoppas är början på trend?



Poäng, Uppsala: Howard Frier 20, Anton Gaddefors 18, Fredrik Jönzén 9, Mannos Nakos 6, Andreas Person 6, Marko Djuric 6, Viktor Gaddefors 2, Axel Nordström 2, Jeff Horowitz 2.

Skottprocent, tvåor: 42,9-56,0
Skottprocent, treor: 34,8-27,8
Skottprocent, straffar: 62,5-66,7
Offensiva returer: 14-8
Returer, totalt: 43-39
Bollstölder: 5-10
Bollförluster: 17-9
Blockar: 3-5
Publik: 1 047.

Så var matchen quarter för quarter

Skrivet av Mathias Rutegård !

Ligan Som Den Ser Ut i Nu-Läget !

Sundsvall 11 9 2 54 18
Plannja 10 8 2 162 16
Norrköping 10 8 2 79 16
Solna 10 8 2 4 16
ecoÖrebro 11 7 4 20 14
Gothia 11 5 6 33 10
Borås 10 4 6 5 8
Uppsala 11 4 7 -57 8
Södertälje 10 2 8 -73 4
Jämtland 10 1 9 -127 2
08 Stockholm 10 1 9 -100 2
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vårt Uppsala Ligger just nu på den sista slutspels-platsen med 8 Poäng på 11 matcher , detta efter en stor förlust i Stadium Arena , Norrköping.

Gothia Börjar Röra På Sig och har 3 raka Segrar , Tyvärr Så Har Man Tappat ''Ringström'' Till Italien.

Mitten-Tippade ''Jämtland'' Ser det riktigt tungt ut för och har bara tagit en enda Seger på 10 matcher i årets liga.

Botten-Tippade EcoÖrebro Har Imponerat och har b.l.a vunnit över Final-Tippade ''Norrköping Dolphins'' Som Just Nu Ligger på en delad andra-plats, EcoÖrebro's framgång beror främst på att man har många rutinerade och även talangfulla Spelare Som B.l.a Pierre Hampton som Värvades Från Uppsala.

Solna Har Även Dom Kommit igång nu och har fått in tidigare Jämtlands-spelaren : ''Andrew Mitchell'' Som Ger mycket till laget och senast tog man en meriterande mot ''Sundsvall Dragons''. Sen Har Dom Ju även Lag-Kaptenen Lesli Myrthil som nog är en stor anledning till att man även är däruppe i toppen även i år.

Plannja Är som vanligt ett topp-lag i år efter att man fortfarande har kvar stommen av laget från Förra Säsongen, Som T.ex ''Enbom'', ''Larsson'' och även ''Rosendahl'', sen har dom även fått in Stjärn-Amerikanen Brandon McKnight som tillför laget fruktansvärt Mycket , Man har även fått in gamla Helsingborg och 08-Spelaren , Johan Åkesson som är väldigt viktig i Tre-sekunders-området , han gör mycket viktiga poäng och tar även dom nödvändiga Returerna.

Norrköping är ''Favoriter'' Till att ta hem guldet i år efter en svidande final-förlust förra säsongen mot Sundsvall Dragons , Norrköping är det lag som ser bäst ut om man tittar på truppen och man har kvar spelare som t.ex Joseph Mcnaull, Kenneth Grant , Fred Drains och Joakim Kjellbom , samtidigt som man har tagit in några riktigt viktiga Spelare till Truppen , b.l.a George Gervin , Som är tillbaka i svensk basket efter en säsong med skade-problem . Här Kommer Några Fler , Oladapo Ayuba , 3-poängs-Kungen Mikael Lindquist som är väldigt viktig i just deras tre-poängs-skytte.Tog Senast En Stor-Seger mot vårat Kära Uppsala Basket i Stadium Arena , Norrköping med hela 105-78 i Norrköpings Favör.

Södertälje BBK går även för dom mot ett tungt år i årets liga och ligger just nu på nionde-platsen i ligan vilket betyder att dom i nu-läget missar slutspelet , Problemet är att dom inte har någon riktig bredd i laget och dom leds främst av Borislav ''Boka'' Djuric Och Point-Guarden Rickard Eriksson som båda tidigare har spelat i Uppsala-Linnet.

Sundsvall Dragons Är Även i år ett Topp-Tippat Lag efter förra säsongen's SM-Guld , Dom har även i år en stark Trupp , man har tagit in spelare som , Mats Levin (Tidigare i Solna) , John Jonker (Amerikan) ,Andrew Spagrud (Tidigare i Kanada).

Dags För Sista Matchen i Den ''tuffa'' Veckan !



Hemmamatch mot PlannjaImorgon är det dags för ännu en hemmamatch. Denna gång tar sig hemmalaget an serietvåan Plannja Basket.

Plannjas första tio matcher har varit möjligtvis varit ligans bästa i år då de har åtta vinster samt 2 förluster och en poängdifferens på +162. De toppas endast utav Sundsvall som har nio vinster och en mer spelad match.

Efter en snar förlust mot serieledande Sundsvall och en mindre snar förlust mot Norrköping Dolphins är Uppsala redo för en till hemmamatch. Jag kollade med Jeff Horowitz om vad han tänkte om matchen och han sa att de behöver komma ut starkt och försvara sin hemmaplan och fortsätta utvecklas som ett lag. Detta är en till chans för oss att fortsätta utvecklas och försöka ta en till vinst.

Skrivet av Damoon Rashidi !

Tung Förlust För Uppsala i Norrköping !

Förlust i NorrköpingDet blev en 27 poängs förlust (105-78) mot Dolphins nyss. Kommentarer om statistik nedan.

Som vanligt när bortamatcherna inte webbsänds eller visas på Viasat så finns det inte mycket jag kan säga här. Ni får alltså nöja er med lite statistikanalys tills jag fått tag på en spelare eller coach.

Overall: Norrköping vann i varje kolumn förutom Steals (13 lika) och offensiva returer (11-13 till Uppsala). Så slutresultatet är inte jätteförvånande.

Turn Overs: Det jag antar var den största anledningen till förlusten var Uppsalas höga TO-antal. 24 stycken för att vara mer exakt. Det är ett väldigt hög siffa och med hjälp av halvslarvig matte resulterar det i en TO var tredje anfall.

Visserligen var inte Norrköping mycket bättre här med deras 18 turnovers.

Rebounds: Returer är den kategori som var jämnast och mest intetsägande. 33-30 till hemmalagets favör.

Scoring and Shooting: Skyttet i Norrköping var väldigt imponerande. Snittet för laget låg på 70% för tvåor och 40% på treor. Grant, som var kvällens bästa poänggörare med 20 poäng och låg på 87.5% på tvåorna och 50% på treorna. Han var även 5/5 från straffkastlinjen. Gervin kom tvåa i poängprotokollet med 18 poäng (83% tvår, 50% treor, 2/2 straffkast).

Skyttet i Uppsala var inte lika bra som i Norrköping, men fortfarande ganska bra. Anton Gaddefors ledde poängörandet för Uppsala med 17 poäng (60% 2:or, 50% treor, 2/2 straffkast). Jeff Horowitz verkade ha den stabilaste kvällen i Uppsala med 11 poäng (5/8 tvåor, 7 returer, 2 assist).

Assists: Den här kategorin är den som skiljer sig mest mellan de två lagen. Uppsala hade 12 assist med Andreas Person i toppen (4st) medans Dolphins hade 21 stycken (Grant ledde laget med 5st).

Mer info kommer som sagt när jag har haft chansen att prata med någon som var där, tills dess kan ni läsa UNTs artikel om matchen.

Skrivet av Mathias Rutegård !

RSS 2.0