Oluoma Nnamaka påväg till Uppsala?



Uppsala nära drömvärvning


BASKET. Uppsala Basket har gett ett kontraktsförslag till Oluoma Nnamaka - som lider av beslutsångest.
- Det är ett svårt beslut, säger Nnamaka.

Åka iväg på en ny proffssejour i italienska andraligan eller stanna hemma i Uppsala för en comeback i moderklubben? Det är frågan för mångåriga basketproffset Oluoma Nnamaka, 31.
- Om vi åker så är det helst till Italien. Men jag tänker inte åka på vad som helst om jag ska utomlands - det måste vare en bra situation i så fall. Det är skönt att vara hemma, säger Oluoma Nnamaka, som tills vidare fortsätter att träna med Uppsala Basket.
Två italienska klubbar har varit på gång som nya klubbadresser i sommar: Igea Barcellona Basket från Sicilien och Fileni Jesi från Ancona.
- Av olika anledningar har det inte blivit något.
Det här är inte första gången som Oluoma Nnamaka ryktas vara på väg hem till Uppsala Basket. Men nu känns en comeback mycket närmare än tidigare - vilket också Nnamaka bekräftar.
- Jag fick ett kontraktsförslag för några dagar sedan. Det känns som ett stort beslut - det här är den svåraste sommaren någonsin.

Vad säger du om Uppsala Baskets lagbygge?
- Jag tycker att det ser väldigt intressant ut, det känns ambitiöst. Martin Kohlmaier är verkligen riktigt bra, och det ser bra ut med andra spelare också. Jag känner både Fredrik (Jönzén) och coacherna väldigt bra och vet vad det har för filosofi, vilket är ett stort plus.

En eventuell värvning av Ouoma Nnamaka kommer inte att påverka rekryteringen av de andra spelare som Uppsala Basket har på ingång, helt enkelt eftersom pengarna som Nnamaka erbjuds inte tas från den övriga spelarbudgeten.
- Oluoma är ett sidospår, säger sportchefen John Tillman.
- Pengarna är självklart mycket bättre om jag åker utomlands, så det är inte det som avgör om jag flyttar hem eller inte, säger Nnamaka, som hoppas ha fattat ett beslut om sin framtid inom några veckor.
- Det vore otroligt kul om han väljer att spela med oss. Men jag vågar inte hoppas för mycket, säger Uppsalacoachen Anders Jonsson.

Och skulle inte Oluoma Nnamakas comeback bli av den här gången heller - ja, då blir den ett annat år i stället...
- Självklart kommer jag vilja spela med Uppsala någon gång, säger Nnamaka


Skrivet av : Carl Göransson , UNT! (Kopierat)


RSS 2.0