Jeff Horowitz Klar För Uppsala Basket !

Foto: Johan Wahlgren (Arkivbild)
Ordet från ovan har precis kommit om att ännu en av förra säsongens big men återvänder Uppsalas korgbollsklubb. Den här gången blir det Jeff Horowitz som landar med flyget från Charlotte, NC, USA ikväll.

Än så länge är detaljerna knappa men Jeff kommer att signa för Uppsala på en prov-basis i några månader och om allt funkar bra får han ett fastkontrakt. Horowitz ska vara spelklar inför tisdagens match mot borås. 

Han sa att han är glad över att spela i Uppsala igen och sa: "Jag ser fram emot att få spela med några av mina bästa vänner igen". Han avslutade med att säga att han älskar staden och fansen.

Horowitz som spelade i Uppsala förra säsongen, är 205 centimeter lång och kommer tillföra lite mer rutin till truppen.

Förlust i Öppningsmatchen , Uppsala Basket 56-87 Plannja Basket

Andreas Person och Uppsala fick en tuff start på ligasäsongen. 
Uträknade på förhand.
Och utklassade under matchen.
Uppsala Basket har fått en mardrömsstart på säsongen.
- Ja, vad säger man... säger coachen Bosse Eriksson efter premiärförlusten (56-87) mot Plannja.

Uppsala Basket åkte på en riktig stjärnsmäll på fredagskvällen. 87-56 i ligapremiären mot Plannja.
Framför allt var det Plannjas bredd och skicklighet som blev avgörande. En fantastisk hemmashow med ett ryck på 31-3, från 14-18 till 45-21, avgjorde matchen.
Efteråt var det dystra miner i Uppsalas omklädningsrum.
- Vi var kanske inte var redo för den här premiären, säger lagkaptenen Anton Gaddefors.

Nya, ungdomliga Uppsala fick dock en riktigt lovande start.
Gästerna, anförda av amerikanen Howard Frier, gick till ledning med 14-18. Plannja var chockat av Uppsalas offensiv som stundtals var briljant.
- Vi kommer ut bra, vi leder 18-14 och spelar jättebra anfallsspel. Howard spelar super, säger Bosse Eriksson.
Men - det var dit och inte längre för Uppsala Basket. Plannja tog timeout och sedan vände matchen fullständigt.
- Vi sade inte så mycket i timeouten, utan egentligen bara "lugna ner er killar, det kommer", säger Plannjas coach Mattias Kenttä.
Och som det kom.
Plannja avslutade den första quartern med 13-1 till ledning 27-19. Signifikativt för matchen kom hemmalagets ryck när Uppsala bytte ut Andreas Person och Fredrik Jönzén. Det har inte Uppsala råd med.

Den fullständiga utklassningen fortsatte i den andra quartern. Jönzén inledde med två poäng för Uppsala, men sedan kom 18 (!) raka Plannjapoäng till 45-21. Hemmaspelarna var bättre på allt.
- Det var lite pojkar mot män där ett tag. Plannja får en run på 31-3... Det är för dåligt, konstaterar Uppsalas coach Bosse Eriksson.
Vad säger du om er bredd i laget?

- Som det kändes i första halvlek var det bara Howard som ville ha bollen. Det har inte ha göra med bredd, utan erfarenhet och muskler, säger Bosse Eriksson.

Plannja gick till pausvilan med 50-30 och släppte aldrig på gasen. Den tredje quartern inleddes med ett nytt ryck (12-0) och slutsiffrorna skrevs till 87-56.
- Det var show där ut. Det kändes som att man var en av de som satt i publiken. Det här var spelarnas kväll. Det här var en riktigt kul premiär, säger Mattias Kenttä på presskonferensen efter matchen.
- Tycker du ja, suckar Bosse Eriksson.

Plannja—Uppsala 87—56 (27—19, 23—11, 21—10, 16—16)
Plannja:
Johan Åkesson 16, John Rosendahl 14, Vesa Makalainen 12, Gustav Nyström 12, Brandon McKnight 11, Christoffer Ryan 11, Jim Enbom 7, Håkan Larsson 2, Fredrik Karlsson 2.
Uppsala: Marko Djuric 11, Fredrik Jönzén 11, Anton Gaddefors 10, Sebastian Kvissberg 7, Howard Frier 6, Andreas Person 6, Richard Blomberg 3, Viktor Gaddefors 2.
Publik: 2 122, PontusHallen !


Danny Nobbad Av Finska Korihait , Nu Är Han Kanske Påväg tillbaka till Uppsala !





Danny Gathings
säsongen 08/09

Snitt i grundserien:
16 poäng, 8 returer.
Snitt i kvartsfinalserien mot Plannja: 19 poäng, 8 returer.
Snitt i semifinalserien mot Solna: 23 poäng, 7 returer.


BASKET. Finska Korihait nobbar Danny Gathings.
Nu kan amerikanen vara på väg tillbaka till Uppsala Basket.
- Vi ska ta en diskussion, säger sportchefen John Tillman.


I somras valde Uppsala Basket att nobba sin mångårige amerikan Danny Gathings - trots hans succésäsong i klubben. Anledningen stavades pengar och satsningen på klubbens ungdomsspelare.
Men nu kan succéamerikanen vara på väg tillbaka.

Sent på tisdagskvällen meddelande den finska klubben Korihait att de bryter hans kontrakt omgående.
- Jag har hört att han har fått sparken från sin finska klubb, men varför vet jag inte, säger John Tillman, som har blivit kontaktad av Gathings agent.
- Ja, jag har fått ett mejl från hans agent som undrade om vi var intresserade av att ta tillbaka honom.

Vad svarade du?
- Alltså, det här kommer ganska plötsligt. Jag fick mejlet för en timme sedan så jag har inte hunnit svarat.

Vad kommer du att svara?
- Det här blir en diskussion för coacher och styrelse och inget som jag kan svara på så här på rak arm. Det är förmodligen en pengafråga, men han kanske är billigare nu med tanke på att det bara är en vecka till seriestart, säger Tillman.

Att Uppsalas just nu ganska tunna trupp ska få förstärkning har varit på gång ett tag, men att det kan bli i form av Danny Gathings är mer oväntat.
- Vi har länge diskuterat en eventuell förstärkning, men då har det främst handlat om en större amerikan, och det är kanske där vi ska lägga pengarna. Jag vet inte, säger John Tillman.
- Men samtidigt är det skönt att veta vad man får för något och med Danny vet vi verkligen vad vi får. Det är sådant vi måste diskutera.

Uppsalas lagkapten Anton Gaddefors är medveten om att truppen behöver förstärkas.
- Jag vet inte hur klubbens ekonomi ser ut, och det är väl inte riktigt en spelare på hans position som vi saknar. Det är upp till coacherna helt enkelt.


Marko Djuric Klar För Ytterligare En Säsong !

 
 Nu är det klart med Djuric Bosniern tillbaka för ännu en säsongNu står det klart att bosniern Marko Djuric återvänder för en andra säsong i Uppsalatröjan vilket också blir den fjärde i Svenska Basketligan för Marko. Den 26 årige centern blir, vid sidan av Howard Frier, lagets andra och troligen siste import för säsongen.
Djuric gjorde succé i Uppsala förra säsongen både på- och vid sidan av planen – på samma sätt förväntar sig Uppsalas coacher att han kommer att bidra även säsongen 2009/2010.


Vi är många som minns när den 210 cm långe Djuric vilt gestikulerande fick Uppsalapubliken i extas under slutspelet förra säsongen. På samma sätt eldade han på sina lagkamrater med ständiga ryggdunkar, hi-fives och uppmuntrande tillrop. Men de viktigaste insatserna gjorde Marko under korgarna när han rev ner returer och gjorde poäng. Snittet låg på 7 poäng per match och 6 returer för hela säsongen men höjde sig några snäpp under slutspelet där han låg kring 11 poäng och 9 returer.

Djuric beskrevs av många som en lagpappa förra säsongen, men förutom att Marko fick vara med när Uppsala nådde semifinal var höjdpunkten i våras att bli pappa – på riktigt. Mitt under brinnande slutspel föddes nämligen hans första barn, en liten dotter. Men både hon och Markos fru är kvar i Polen, Markos nya hemland, när han på onsdag välkomnas tillbaka till Uppsala. Första matchen blir förstås söndagens träningsmatch mot Södertälje i Fyrishov kl. 11.00.

Unga Uppsala I Ledning Av Kapten Anton !

       

I Uppsala är det veteranen Fredrik Jönzén som, tillsammans med de unga veteranerna Anton Gaddefors och Andreas Person, ska leda ett i övrigt väldigt ungt Uppsala Basket. Mixen kryddas i år av två importspelare, varav en heter Howard Frier och har spelat i Ockelbo.
 

Ifjol var det Wally Smith och Bosse Eriksson som tog Uppsala till den första semifinalen på 13 år. I år är Smith borta, medan Eriksson är kvar. Tillsammans med hemvändande Anders Jonsson (Borås Basket) ska Eriksson dela på ledarskapet. Till sin hjälp får de tredjecoachen Kevin Gaines, som även är headcoach för KFUM Uppsala i BasketEttan. Att Gaines är med beror mycket på att årets trupp är ung och att många av spelarna kommer att ha dubbellicenser. 

Från förra årets trupp känner vi igen Fredrik Jönzén, Anton Gaddefors, Andreas Person, Elias Westerlund, Richard Blomberg, Mannos Nakos ochSebastian Kvissberg

Från de egna leden flyttas Axel Nordström, Björn Reynisson, Viktor Gaddefors och Sebastian Norman upp. 

Amerikanen Howard Frier, som bland mycket annat, spelat för Ockelbo i Svenska Basketligan, blir Uppsala första importspelare för säsongen. Men en till är på gång och han anländer till Uppsala nästa onsdag. 

-Han är stor och rörlig och kan skjuta utifrån. Att han är så mobil gör att han passar bra in i laget och det spel vi vill ha. Det här är en kille som har spelat Uppsala förut och alla spelarna blev väldigt glada när vi berättade vem det var som skulle komma, säger coach Anders Jonsson. 

Årets spel kommer alltså att bli helt annorlunda jämfört med ifjol. I försvaret vill man agera, vara proaktiva och diktera villkoren genom exempelvis fler dubblingar på olika positioner. Laget kommer även att springa mycket mer. 

-Framför allt kommer anfallsspelet att bli enklare. Vi har ett väldigt ungt lag och då går det inte att göra det för komplicerat, menar Jonsson. 

Mellan Bosse Eriksson och Anders Jonsson finns ingen uttalad headcoach. De delar helt enkelt på ledarskapet. 

-Ibland pratar Bosse och ibland pratar jag. Men vi pratar inte samtidigt i alla fall. Hittills har vi gått på känsla och det har fungerat mycket bra, tycker Jonsson. 

Trots att han bara är 20 år gammal så har coacherna utsett Anton Gaddeforstill att vara lagets kapten i år. 

-Anton är väldigt ung men samtidigt har han varit kapten i U20-landslaget. Sen är han väldigt mogen för sin ålder och väldigt basketsmart. Och med uppbackning från Jönzén och Frier så kan det inte bli annat än succé. Dessutom ville vi visa att vi satar på unga och hur mycket vi tror på Anton, säger Jonsson. 

När man frågar Anders Jonsson om vilka från hans lag som han tror kommer sticka ut den här säsongen får man en hel radda med namn. Han menar attKvissberg och Nakos hade grymma matcher under KFUM-RM. Det hade ävenBlomberg. Han på påpekar även hur väl det märktes att Jönzén hade roligt på planen med de nya unga spelarna. Viktor Gaddefors poänggörande ochSebastisan Normans mogna insidespel mot Mike Palm och bjässarna i Sundsvall Dragons går inte heller förbi Jonsson obemärkt. 

-Men tydligast kommer det att bli med Anton [Gaddefors] och Andreas[Person]. De kommer att få väldigt stora roller i år, säger Jonsson 

Troligtvis kommer Uppsala att träningsspela mot 08 Stockholm på tisdag. Om den matchen ska spelas i Uppsala eller i Stockholm är dock oklart i skrivande stund. Den 20/9 möter man Södertälje Kings hemma i Fyrishov i en match som blir Uppsalas genrep.

Marko Djuric Nära Uppsala Basket !




Uppsala Basket är enligt uppgifter till UNT-sporten detaljer från att skriva kontrakt med centern Marko Djuric för ytterligare en säsong.

- Jag tror att det finns mer att hämta av honom än vad vi fick se i fjol, säger Uppsala Baskets sportchef John Tillman, som just nu förhandlar med den 210 centimeter långe bosniern.

26-årige Djuric spelade i fjol 29 grundseriematcher för Uppsala och satte i genomsnitt sju poäng per match och tog sex returer i snitt.
- Marko kan utveckla sitt offensiva spel ytterligare, sedan passar han bra in hos oss både på och vid sidan av planen. Han är en bra kille, säger Tillman.

Om Djuric blir klar kan han vara den sista pusselbiten i Uppsalas lagbygge för den kommande säsongen.
- Mycket talar för det. Det kan även bli så att vi flyttar upp ett par juniorer till, säger Tillman.


Uppsala Nya Amerikan : Howard Frier , Här i Estländska Högsta-Ligan !


Uppsala Basket - Plannja Basket , KvartsFinal 3 , Tryck !


FullSatt Fyrishov , Uppsala Basket - Plannja Basket


Uppsala Basket - Plannja Basket Kvartsfinal 3, i ett kokande Fyrishov ! 2008-09


33-årige Howard Frier , Klar För Uppsala Basket !



Första träningen för Frier

Den 191 centimeter långe 33-årige amerikanen såg ut att vara i fin form när han gjorde entré i Fyrishov på Uppsala Baskets träning. Det visade sig också stämma då han såg ut att klara en hård matchning, både som 1:a/Point Guard och 2:a/Shooting Guard, under två timmar utan någon tillsynes större ansträngning. Trots att det var första träningen med laget hittade både hans skott och passningar rätt tack vare sin goda speluppfattning.
Efter träningen sa Frier att han hoppas kunna bidraga med sin erfarenhet och rutin till det relativt unga laget, men såg samtidigt fram emot att få lära sig nya saker av just de unga spelarna.

Han har b.l.a Estniska Ligans MVP 2004-2005 och har spelat tidigare i sverige i det gamla Liga-Laget Ockelbo Basket som nu är i division 1 för ekonomiska Skäl !

Uppsala Basket 104-79 Sundsvall Dragons i RM-Final !

 
Storseger för Uppsala Basket Uppsala Basket kom tillbaka snabbt efter debaclet mot Jämtland. På söndagen blev det storseger (104-79) mot regerande svenska mästarna Sundsvall Dragons i finalen av KFUM-RM.
- Vi trampade helt enkelt gasen i botten redan från start idag, säger coachen Bosse Eriksson.

Uppsala Basket 62-66 Jämtland Basket

 
Uppsala föll mot Jämtland Andra matchen i RM blev förlustMotståndet blev svårt i andra matchen i RM då Uppsala mötte hemmalaget Jämtland. Matchen slutade 66 - 62 till jämtarnas fördel trots storspel av bl.a. Mannos Nakos och Howard Frier. Den senare har imponerat så pass mycket på Uppsalas tränarduo att klubben nu försöker enas med Frier om att stanna.
KFUM RM avslutas för Uppsalas del med spel mot Sundsvall idag söndag.

För Uppsalas damer, Sallén Basket, har RM givit vid handen två raka vinster vilket betyder att de får spela final under söndagen.


Uppsala 92-79 Borås

 
Bästa tänkbara inledning på RM Uppsala slog BoråsUppsala Basket fick bästa tänkbara inledning när Borås besegrades med 92 - 79 i den inledande matchen på KFUM Riksmästerskap. Andreas Person gjorde 20 poäng och bekräftade allas förväntningar.

Årets Riksmästerskap (RM) arrangeras av Jämtlandbasket och spelas i Östersund. Deltagande lag är Jämtland, Borås, Sundsvall och Uppsala. Klubbens hemsideredaktion har ingen på plats men Fredrik Jönzén kommer skriva en artikel och berätta om turneringen när den är färdigspelad.

Välkommen till min nya B-Ball Blogg !

Den Här Bloggen kommer till 95% Handla Om Uppsala Baskets Händelser ,värvningar och Matcher , Kommer även dyka upp lite inslag av EM,VM,OS & Även Euroleague !

Go Uppsala !


RSS 2.0