Förlust i Öppningsmatchen , Uppsala Basket 56-87 Plannja Basket

Andreas Person och Uppsala fick en tuff start på ligasäsongen. 
Uträknade på förhand.
Och utklassade under matchen.
Uppsala Basket har fått en mardrömsstart på säsongen.
- Ja, vad säger man... säger coachen Bosse Eriksson efter premiärförlusten (56-87) mot Plannja.

Uppsala Basket åkte på en riktig stjärnsmäll på fredagskvällen. 87-56 i ligapremiären mot Plannja.
Framför allt var det Plannjas bredd och skicklighet som blev avgörande. En fantastisk hemmashow med ett ryck på 31-3, från 14-18 till 45-21, avgjorde matchen.
Efteråt var det dystra miner i Uppsalas omklädningsrum.
- Vi var kanske inte var redo för den här premiären, säger lagkaptenen Anton Gaddefors.

Nya, ungdomliga Uppsala fick dock en riktigt lovande start.
Gästerna, anförda av amerikanen Howard Frier, gick till ledning med 14-18. Plannja var chockat av Uppsalas offensiv som stundtals var briljant.
- Vi kommer ut bra, vi leder 18-14 och spelar jättebra anfallsspel. Howard spelar super, säger Bosse Eriksson.
Men - det var dit och inte längre för Uppsala Basket. Plannja tog timeout och sedan vände matchen fullständigt.
- Vi sade inte så mycket i timeouten, utan egentligen bara "lugna ner er killar, det kommer", säger Plannjas coach Mattias Kenttä.
Och som det kom.
Plannja avslutade den första quartern med 13-1 till ledning 27-19. Signifikativt för matchen kom hemmalagets ryck när Uppsala bytte ut Andreas Person och Fredrik Jönzén. Det har inte Uppsala råd med.

Den fullständiga utklassningen fortsatte i den andra quartern. Jönzén inledde med två poäng för Uppsala, men sedan kom 18 (!) raka Plannjapoäng till 45-21. Hemmaspelarna var bättre på allt.
- Det var lite pojkar mot män där ett tag. Plannja får en run på 31-3... Det är för dåligt, konstaterar Uppsalas coach Bosse Eriksson.
Vad säger du om er bredd i laget?

- Som det kändes i första halvlek var det bara Howard som ville ha bollen. Det har inte ha göra med bredd, utan erfarenhet och muskler, säger Bosse Eriksson.

Plannja gick till pausvilan med 50-30 och släppte aldrig på gasen. Den tredje quartern inleddes med ett nytt ryck (12-0) och slutsiffrorna skrevs till 87-56.
- Det var show där ut. Det kändes som att man var en av de som satt i publiken. Det här var spelarnas kväll. Det här var en riktigt kul premiär, säger Mattias Kenttä på presskonferensen efter matchen.
- Tycker du ja, suckar Bosse Eriksson.

Plannja—Uppsala 87—56 (27—19, 23—11, 21—10, 16—16)
Plannja:
Johan Åkesson 16, John Rosendahl 14, Vesa Makalainen 12, Gustav Nyström 12, Brandon McKnight 11, Christoffer Ryan 11, Jim Enbom 7, Håkan Larsson 2, Fredrik Karlsson 2.
Uppsala: Marko Djuric 11, Fredrik Jönzén 11, Anton Gaddefors 10, Sebastian Kvissberg 7, Howard Frier 6, Andreas Person 6, Richard Blomberg 3, Viktor Gaddefors 2.
Publik: 2 122, PontusHallen !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0