Premiärdags , Uppsala Basket - Jämtland Basket !

Foto: Magnus Jansson (Arkivbild)
Tim Whitworth på bilden återvänder till Jämtland - denna gång i "rätt" linne!

DAGS FÖR JÄMTLAND!


Uppsala Basket inleder säsongen borta mot Jämtland. Norrlänningarna har till denna säsong gjort flertalet spektakulära värvningar och går in i säsongen med stort självförtroende.

- Kul och inspirerande att äntligen få dra igång, säger coach Bo Eriksson.



Uppsala har ett starkare försvarslag än i fjol och fler erfarna basketspelare vilket borgar för en lite tyngre och mer effektiv basket.
Jämtland inledde seriespelet redan i fredags borta mot LF Basket. Det blev en klar förlust (64-84) men laget är helt annorlunda på hemmaplan.

Hela den jämtländska nationen sluter upp och med den hype som har föregåtts årets upplaga kommer det säkerligen att vara en röststark hemmapublik på plats. Jämtlands bästa spelare är Drazen Klaric som förra året spelade för ecoÖrebro. Han är en scorer som Uppsala Basket absolut måste begränsa.

Till detta lägger Jämtland bland andra två duktiga norrmän och amerikanerna Bilal Salaam och Benson Callier. Båda amerikaner är väldigt atletiska och Salaam är Ligans kanske bäste försvarare.

Uppsala Baskets coachfirma Jonsson/Eriksson/Gaines betonar hur viktigt försvarsspelet är. - Fokus ligger på att stoppa deras nyckelspelare, säger coach Bosse Eriksson. Laget scoutar idag Jämtlands match mot LF och genomför den sista träningen inför matchen. Uppsala Basket mötte Jämtland i lagets sista träningsmatch och lagen kan därför varandra lite bättre än vanligt.

- Båda lagen tjänar på detta, både vi och Jämtland har många nya spelare så det ger ingen av oss en klar fördel, säger coach Bosse Eriksson.

Ifjol vann Uppsala Basket båda bortamatcher mot Jämtland och laget hoppas naturligtvis på att fortsätta den sköna trenden. Uppkast tisdagen den 12 oktober kl 19.04!

GO RED GO!

Skrivet av : Johannes Wohlert!

2 Veckor kvar!


 

Den 18 oktober 19:04 är det hemmapremiär i årets Basketliga för Uppsala Basket. Det blir ett stentufft Upplandsderby direkt då ärkerivalerna Solna Vikings kommer till Fyrishov. Missa inte den sprakande hemmapremiären!

Uppsala Basket tar alltså emot Solna Vikings som har värvat riktigt bra i år. Coach är assisterande förbundskapten Torbjörn Gehrke och han har fått ihop ett riktigt vasst lag.

Landslagsguard Olivier Ilunga, landslagsguard Jim Nyström, legenden Lesli Myrthil, succéamerikanen William Walker och Logan Kosmalski, kanske en av Ligans bästa amerikaner.


GO RED , GO UPPSALA!



2:a Vinsten !

Foto: Nina LeijonhufvudUppsala Baskets Howard Frier.

Andra segern för Uppsala Basket

BASKET. Poängsnålt och inte underhållande, men det blev seger för Uppsala mot Jämtland till slut.
- Det kommer att ta lite tid för oss att få ihop det här, säger amerikanen Howard Frier (bilden).

Uppsala Basket träningsspelade för andra gången på två dagar, och efter lördagens bottennapp mot Eco Örebro (förlust med 89-90) så kunde det bara bli bättre för det nykomponerade Uppsala. För motståndet stod Jämtland, ett lag som vanligtvis brukar hålla till i bottenträsket. Men till den här säsongen har Östersundslaget värvat friskt och med stjärnor som Drazen Klaric, Bilal Salaam och Benson Callier i truppen så är Jämtland plötsligt ett potentiellt topplag.
- Jämtland har ett riktigt bra lag på pappret, precis som oss. Men jag tror att deras importer kom först igår (läs lördag), så jag förstår om inte spelet fungerar riktigt, säger Rickard Eriksson som var klart bäst när Uppsala vann mot det tilltänkta topplaget på söndagen.

Precis som mot Örebro blev det jämnt, och avgörandet kom först i slutsekunderna där Uppsalaspelarna visade kyla och vann med 62-59.
- Det kan inte ha varit underhållande, men vi har åtta-nio nya spelare och alla måste hitta sina roller, säger Rickard Eriksson som får medhåll av lagkamraten Howard Frier.
- Det kommer att ta lite tid för oss att få ihop det här, men det blir bra till slut, lovar Howard Frier.

Kommer det att bli svårt att få ihop laget tror du?
- Nej, jag skulle inte säga att det är svårt. Men det kommer att ta lite tid, vi måste ta oss den tiden, avslutar Frier.

Basket, herrar

Uppsala - Jämtland 62-59
(20-18, 8-18, 20-9, 14-14)

Poäng, Uppsala: Rickard Eriksson 20, Tim Whitworth 12, Jon Jonsson 9, Fredrik Jönzén 5, Howard Frier 5, Martin Kohlmaier 4, Helgi Magnusson 4, Mannos Nakos 3.
Jämtland: Drazen Klaric 17, Anders Stien 14, Bilal Salaam 9, Benson Callier 7, Matti Korhonen 5, Stefan Hellgren 4, Stian Mjös 3.
Publik: ca 200.


SKRIVET AV : MAGNUS JANSSON KLARIN !


RSS 2.0