Justin Mason klar för Uppsala Basket!


BASKET. Justin Mason - en försvarsgigant som tidigare kamperat med NBA-stjärnan Kevin Durant.
Där har ni Uppsala Baskets nye pointguard.
- Justin var vårt förstaval, säger sportchefen John Tillman.På fredagskvällen skrev Justin Mason på för Uppsala Basket. Den 22-årige pointguarden värvas direkt från den amerikanska collegebasketen där han spelade för Texas University, ett av USA:s främsta collegelag, under coachprofilen Rick Barnes.
Därmed är ännu en stor pusselbit lagd i Uppsalas lagbygge.
- Vi har kollat igenom massor av spelare, men Justin var vårt förstaval. Vi har gjort en grundlig research och pratat med flera av hans tidigare coacher. Vi vet vad vi får. Det är framför allt en passare och försvarsspelare som sättet lagets framgång före sin egen, säger John Tillman.

Det låter som en yngre Howard Frier?
- Det kan man absolut säga. Men Mason är lite mer av en pointguard än vad Frier är.
Justin Mason startade i 101 av 108 matcher under sina tre första år på Texas University och blev vald till ligans bäste försvarare under samtliga de åren. Under sitt fjärde och sista år, 2009-10, fick Justin Mason en ny roll i laget.
- Vårt lag var mycket bättre och hade mycket mer talang än tidigare. Jag såg till att göra det som laget behövde, vara en ledare och se till att alla i laget drog åt samma håll, säger Mason i ett pressmeddelande.

Att Uppsala hämtar
en spelare direkt från college tillhör inte vanligheterna, och kan anses som en chansning. En tidigare lyckad "collegevärvning" är fjolårssuccén Gordon Watt som gjorde sin första proffssäsong i Uppsala Basket.
- När de kommer direkt från college och särskilt en så stor skola som Texas vet man att han kommer vara riktigt vältränad, säger John Tillman.
- Justin stats har inte varit jättelysande, men kollar man vilka spelare som han har spelat med förstår man att han inte riktigt spelat huvudrollen som den där poänggöraren, fortsätter Tillman.
Så är det. En av Justin Mason före detta collegekamrater är NBA-stjärnan Kevin Durant, numera i Oklahoma City Thunder.

Justin Mason anländer
till Uppsala i början av nästa vecka och amerikanen är tänkt att bli de andra lagens mardröm.
- Det här var en viktig pusselbit. Nu är det bara Oluoma Nnamaka som fattas ..., säger John Tillman.
Samtidigt som Justin Mason blev klar förlängde Axel Nordström sitt kontrakt med klubben. 19-åringen har skrivit för ytterligare två säsonger.

FAKTA

Justin Mason
Ålder:
22, född 3 januari 1988.
Född: Amarillo, Texas.
Längd: 189 cm.
Vikt: 87 kg.
College: Texas University (2006-10).
Snitt 09/10: 19 minuter, 3,6 poäng, 1,8 assist, 1 turn over, 2 returer.
Aktuell som: Ny amerikan i Uppsala Basket.

SKRIVET AV MATHIAS RUTEGÅRD (Copyright)


RSS 2.0