Första Segern För Säsongen !


Väldigt få människor fick se Uppsala ta säsongens första vinst (c.a 484 individer kände behovet att gå till Fyrishov ikväll), men den kom till slut mot 08 Basket. Så, 1-4 alltså, let's break this down och se vad som hände; ännu en analys nedan.


Quarter 1 - Strongside/Weakside: Uppsala började inte den första kvarten lika starkt som de gjorde mot Solna förra veckan, utan det tog 3-4 minuter att komma igång, men när de väl hade kommit igång så var det nerförsbacke hela cykelturen. Fredrik Jönzén jobbade som "en person som jobbar jättehårt under korgen" (mitt citat) under korgen och stoppade in 13 poäng i första kvarten (de 13 var de första av hans 30 poäng ikväll).

Uppsalas skytte led dock från perimetern med endast 1/7 treor (14.3% för er som sitter och räknar på fingrarna) vilket är långt ifrån godkänt, men de höll sig i liv med väldigt stabila 70% på tvåorna.

Quarter 2 - Team Play: I den andra kvarten fick Jönzén sällskap under korgen av Richard Blomberg som krigade och drog ner offensiva returer och lite längre ut på planen hittade Anton Gaddefors och Andreas Person varandra och inledde ett vackert förhållande med assist fram och tillbaka som skulle fortsätta hela kvällen.

08 Stockholm lyckades dock få igång en ganska bra intensitet i defence och detta manifisterade sig i en 9-0 scoring-run.

Quarter 3 - Whoever wins the third quarter...: Jag har inte mycket att säga om den tredje kvarten trots att den var ganska tight (22-24 till 08). Det var ganska standard basket i 10 minuter.

Quarter 4 - Comeback, no, Goaway: Det var ett ögonblick i den sista kvarten då det stog 74-73 till hemmalaget med 5 minuter kvar efter att 08 började sänka ett par lätta poäng, men efter ett par time-outs lyckades Uppsala behålla lugnet och gå på en 12-0 run vilket till slut ledde till säsongens första vinst.

Codicil: Jag måste säga att det roligaste jag har gjort idag var att följa Anton Gaddefors genom kvällens match. För er som inte var där eller inte tittade så noga så kan jag bara säga att ni missade väldigt underhållande basket.

Personer som är värda att nämnas: 08:as Joakim Blom höll sitt lag vid liv med ett imponerande inside spel och 20p och 4 returer. Andreas Person hade ännu en riktigt bra match med sina 19p, 4 returer och 7 assist.

Coach Eriksson var nöjd med säsongens första vinst och sa att de stundals var väldigt stabila men att de måste jobba på att hålla uppe tempot genom hela matchen.

Skrivet Av Damoon Rashidi !

Uppsala Basket 77-80 Solna Vikings !


Den här matchen började som Uppsala ville börja alla matcher innan den, med mycket hjärta och vilja. Jag antar att detta var vad de menade när de sa "vi måste komma in till 100% direkt från start". Men trots Uppsalas starka inledning så blev det en tre poängs förlust på 77-80. Som vanligt så finns analysen nedan.


Quarter 1 - A Sight to be Seen: Jag fick se många saker den första kvarten. Jag fick se Uppsala gå in som ett lag och visa mycket vilja och spela intensivt defence. Jag fick se Solna skjuta 72.7% på tvåorna och 50% på treorna. Jag fick höra kommentatorn säga ordet "Jättefoul". Jag fick se Frier ta för sig mer i anfall än vad han har gjort tidigare. Uppsalas defence höll dock inte hela vägen och tack vare Solnas galna skytte så slutade kvarten 19-29 á Solna.

Quarter 2 - Second Coming: Den andra quartern började inte lika bra för Uppsala som hade svårt att få igång anfallet. Några minuter in så vaknade de dock till liv igen, en del tack vare Andreas Person som visade hur man använder plankan i A-Hallen och Anton Gaddefors som satte igång ett shooting session och lagen kunde gå in i halvtid med resultatet 40-40.

Quarter 3 - Back and Forth: Uppsala lyckades behålla viljan efter halvtidsvilan och kom ut med tio raka poäng. Solna stoppade dock detta väldigt effektivt genom att ta en magisk time-out och komma tillbaka med en 8-0 scoring-run. Ännu en highlight för den här kvarten var Uppsalas Mannos Nakos som gjorde en repeat på förra hemmamatchen och kommer in och visar enormt hjärta i defense, och den här gången hade han resten av laget med sig.

Quarter 4 - Cutthroat: Den sista kvarten bjöd inte direkt på några highlights, men var väldigt rolig att titta på. Båda lagen spelade väldigt intensiv basket och detta visade sig i statistiken då ledningen kastades fram och tillbaka sju gånger den sista kvarten.

Addendum - Final Thoughts: Uppsalas Coach Eriksson sa att Uppsala, steg för steg, blir ett bättre lag och jag håller med honom om detta. Det jag såg i Fyrishov ikväll var en stor förbättring från Borås matchen för ett par dagar sen.

Uppsalas Tredje raka förlust !

BASKET. Uppsala Baskets Andreas Person var briljant borta mot EcoÖrebro.
Men hans skott i sista anfallet gick inte i - och närkingarna kunde vinna med 77-73.
- Synd med en förlust, men jag tror ändå det här var bra för vårt självförtroende, säger Person.
Det fanns en del frågetecken kring Uppsala Basket efter säsongens två inledande förluster. I bortamatchen mot EcoÖrebro fick vi framförallt se ett stort utropstecken: Andreas Person. Den 18-årige Uppsalaguarden sköt 30 av lagets 73 poäng.
- Han var makalöst bra, säger Uppsalacoachen Bosse Eriksson.

Och han har helt rätt.
Uppsalas inledning av matchen var däremot makalöst dålig.
Två minuter in i matchen hade hemmalaget ryckt åt sig en 9-2-ledning, och Uppsala såg ut som en otäck kopia av det lag som visade upp sig i Fyrishov i tisdags: Hafsigt, tamt, utan självförtroende.

Det lysande undantaget hette, som ni säkert redan listat ut, Andreas Person. Det var han som förde Uppsala in i matchen. Först med fem poäng i första perioden. I andra perioden började Persons show på allvar.
Han satte först 26-26, och då var Uppsala verkligen med i matchen. Direkt efter det fick EcoÖrebro göra åtta raka poäng på bara en minut. Lite typiskt för årets upplaga av Uppsala Basket.

I halvtid stod det ändå 41-36 efter 16 poäng av Person så långt. Det kunde ha varit ännu jämnare siffror, men Uppsalas returtagning lämnade en hel del att önska. Alldeles för många fiftyfifty-lägen hamnade i hungrigare Örebrohänder.
Direkt efter halvtidsvilan gjorde EcoÖrebro ett 9-0-ryck fram till 50-36, och när samtidigt Fredrik Jönzén drog på sig sin fjärde foul talade allt för säsongens tredje odiskutabla Uppsalaförlust.
- Vi spelade med huvudet under armen de första minuterna efter paus, precis som de första minuterna i matchen. Man vinner inga matcher om man spelar på det sättet, säger Bosse Erikson.

Nej, Uppsala Basket vann inte den här matchen - men det var nära.
Som mest låg Uppsala under med 16 poäng, men den moral som laget visade i Idrottshuset i Örebro lovar gott inför framtiden.
Fredrik Jönzén kom in från bänken i sista perioden och visade hur mycket hans rutin och smarta spel betyder för Uppsala. Han lade i sju raka poäng, och det var bara början på en glödhet Uppsalaperiod där laget gjorde 14 raka poäng.
Med tre minuter kvar att spela var Uppsala helt plötsligt i ledningen med 71-67 - efter att den för kvällen smått magiske Andreas Person hade satt en trea.

EcoÖrebro reste sig, vände till ny ledning, men den var bara 75-73 när Uppsala Basket gick till anfall med 15 sekunder kvar. Det perfekta slutet hade förstås varit om Andreas Person hade fått stänka i en matchvinnande trepoängare i sista sekunden. I stället gick han upp mot korgen, men hårt trängd missade han skottet.
- Det var väl lite slit och slag där, säger Person, som knappast hade protesterat om han fått två straffkast med sig i den situationen.
- Men den här matchen var ändå skön för självförtroendet. Nu vet jag att jag kan spela så här bra mot sådana här lag, fortsätter Person.

Om Uppsala Basket ska få sin efterlängtade seger måste den redan nämnda returtagningen förbättras. 34-20 till EcoÖrebro i returstatistiken är allt annat än godkänt. Bättre upp mot Solna Vikings på söndag?

EcoÖrebro-Uppsala Basket 77-73
(22-16, 19-20, 24-17, 12-20)

Poängplockare, Uppsala: Andreas Person 30, Fredrik Jönzén 13, Anton Gaddefors 8, Marko Djuric 8, Mannos Nakos 7, Jeff Horowitz 4, Howard Frier 3

Skottprocent tvåor: 50,0-52,6
Skottprocent treor: 31,8-29,4
Skottprocent straffar: 84,2-66,7
Defensiva returer: 13-5
Returer totalt: 34-20
Bollstölder: 11-5
Bollförluster: 19-22
Blockar: 3-1
Publik: 1 047

Tung Förlust För Uppsala i Fyrishov !

 

Inledningsvis verkade Uppsala Basket villrådiga i anfall, och fötterna fick jobba mycket mer än bollen. Borås, å andra sidan, koncentrerade sig på sitt försvarsspel och väntade in 3-poängslägena. Man drog snabbt ifrån Uppsala som inte hittade harmonin.

I andra quartern tände Uppsala till och visade vilken potential som finns i truppen. Man har flera unga svenska stjärnor, samt alltid stadige Fredik Jönzén, Marko Djuric och nye amerikanen Howard Frier. Saknas gör dock fortfarande publikfavoriterna Danny Gathings och TJ Jackson. Under tre minuter gjorde Uppsala 12-0, men det var också de enda tre minuterna man verkligen dominerade.

Andra halvan av matchen blev aldrig särskilt spännande. Uppsala försvarsspel var godkänt under korgen, men om man möter ett lag som matar i 3-poängare så måste försvarsspelet lyftas upp någon meter på defensiv planhalva. I slutet var det Borås treor som fällde det stora avgörandet, då inte heller Borås har fått ordentlig ordning på sitt offensiva spel än.

Med två av 38 omgångar spelade finns ingen anledning att dra för stora växlar av Uppsalas säsongsinledning. Kvaliteten finns där, och man fick även tillbaka Jeff Horowitz, som bidrar med läng, tyngd och passion, i veckan. Samtidigt har seriepoängen börjat delas ut, så nästa match mot Örebro på fredag, samt Solna hemma i Hovet på lördag, blir två tillfällen för Uppsala att visa att man blir ett lag att räkna med även i år.

Uppsala Basket - Borås Basket    68 - 76
(12 - 22, 22 - 22, 16 - 23, 18 - 9)
Uppsala: Fredrik Jönzén 21, Howard Frier 10, Andreas Person 10, Anton Gaddefors 7, Marko Djuric 7, Mannos Nakos 5, Sebastian Kvissberg 5, Richard Blomberg 3.
Borås: Robin Ryan 14, Mike Palm 14, Andreas Karlsson 12, Jim Nyström 11, Henrik Carlsson 10, Simon Andreasen 8, Richard Maråker 5, Jonas Larsson 2.

Publik: 618.
Spelplats: Fyrishov


RSS 2.0