Första Segern För Säsongen !


Väldigt få människor fick se Uppsala ta säsongens första vinst (c.a 484 individer kände behovet att gå till Fyrishov ikväll), men den kom till slut mot 08 Basket. Så, 1-4 alltså, let's break this down och se vad som hände; ännu en analys nedan.


Quarter 1 - Strongside/Weakside: Uppsala började inte den första kvarten lika starkt som de gjorde mot Solna förra veckan, utan det tog 3-4 minuter att komma igång, men när de väl hade kommit igång så var det nerförsbacke hela cykelturen. Fredrik Jönzén jobbade som "en person som jobbar jättehårt under korgen" (mitt citat) under korgen och stoppade in 13 poäng i första kvarten (de 13 var de första av hans 30 poäng ikväll).

Uppsalas skytte led dock från perimetern med endast 1/7 treor (14.3% för er som sitter och räknar på fingrarna) vilket är långt ifrån godkänt, men de höll sig i liv med väldigt stabila 70% på tvåorna.

Quarter 2 - Team Play: I den andra kvarten fick Jönzén sällskap under korgen av Richard Blomberg som krigade och drog ner offensiva returer och lite längre ut på planen hittade Anton Gaddefors och Andreas Person varandra och inledde ett vackert förhållande med assist fram och tillbaka som skulle fortsätta hela kvällen.

08 Stockholm lyckades dock få igång en ganska bra intensitet i defence och detta manifisterade sig i en 9-0 scoring-run.

Quarter 3 - Whoever wins the third quarter...: Jag har inte mycket att säga om den tredje kvarten trots att den var ganska tight (22-24 till 08). Det var ganska standard basket i 10 minuter.

Quarter 4 - Comeback, no, Goaway: Det var ett ögonblick i den sista kvarten då det stog 74-73 till hemmalaget med 5 minuter kvar efter att 08 började sänka ett par lätta poäng, men efter ett par time-outs lyckades Uppsala behålla lugnet och gå på en 12-0 run vilket till slut ledde till säsongens första vinst.

Codicil: Jag måste säga att det roligaste jag har gjort idag var att följa Anton Gaddefors genom kvällens match. För er som inte var där eller inte tittade så noga så kan jag bara säga att ni missade väldigt underhållande basket.

Personer som är värda att nämnas: 08:as Joakim Blom höll sitt lag vid liv med ett imponerande inside spel och 20p och 4 returer. Andreas Person hade ännu en riktigt bra match med sina 19p, 4 returer och 7 assist.

Coach Eriksson var nöjd med säsongens första vinst och sa att de stundals var väldigt stabila men att de måste jobba på att hålla uppe tempot genom hela matchen.

Skrivet Av Damoon Rashidi !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0