Everybody Say Watt

Gordon Watt bor tillfälligt på hotell i Uppsala.


I kväll spelar Uppsala Basket mot serieledande Norrköping Dolphins.
Med på planen finns så klart amerikanen Gordon Watt som fått en kanonstart i Uppsala och har varit en starkt bidragande orsak till att laget vunnit de två senaste matcherna (mot Sundsvall och Borås).
- Jag har kommit bra in i laget och klubben med spelare, ledare och folk utifrån har tagit emot mig med öppna armar, säger Watt som gjort 27 respektive 21 poäng i sina två första matcher med Uppsala Basket.

Han bor för närvarande på ett hotell i centrala Uppsala med flickvännen Tiffany och deras gemensamma dotter Gianna, 2 år. Men det ska snart bli ändring på den saken.
- Klubben har ordnat en lägenhet åt oss som de jobbar med att få iordning, men det är ju jul snart så vi flyttar nog inte före årsskiftet. Inte mig emot. Hotellet är bra och familjen trivs, säger den 23-årige amerikanen.

Om en vecka är det julhelg. Hur blir det för er att fira i Sverige och Uppsala?
- Ska bli kul, annorlunda. Det är ju nya erfarenheter jag skaffar mig hela tiden. Jag tror det ska bli bra.
Watt värvades från franska Vichy just efter Uppsalas besök i Kina. Och han upplevde att det var ett sammansvetsat gäng han kom till.
- Att de var så tajta gjorde det lättare för mig att bli en i gänget, tror Watt.
- Mannos (Nakos), Howard (Frier) och Sebastian (Kvissberg) har visat mig runt på stan, men jag har jättebra kontakt med alla i laget.

Laget han lämnade, Vichy, och Uppsala Basket håller han som relativt jämnstarka. Däremot funkar det sociala aningen bättre i Sverige för Chicagofödde Watt.
- Beror väl kanske främst på att nästan alla pratar engelska här. I Vichy var det ju en språkbarriär och man var i stort sett tvungen att lära sig franska, förklarar Watt som än så länge bara kan säga "tack" på svenska.

Vilken koll hade du på den svenska ligan innan du kom hit?
- Jonte Flowers (förra säsongen i Solna) spelade jag med i Vichy så han berättade att det var en tuff liga med mycket kamp. Jonte sa också att han trodde jag skulle passa bra här.

Vad vet du om kvällens motståndare, Norrköping?
- Att de leder ligan och har ett bra lag med bra offensiv. Vi måste spela tuff om vi ska vinna.
Truppen mot Norrköping är den samma som i segermatchen senast mot Borås och coach Bosse "Bössa" Eriksson tror att Uppsala ska kunna hota serieledaren.
- Visst de är ett jättebra lag och har ju vunnit 17 av sina 19 matcher. Men vi känner oss inte slagna av något lag på förhand, speciellt inte hemma, säger han.

Skrivet av : Johan Carlzon

Go Gordon Go!

Gordon Watt Till Uppsala Basket !


Här är lite statistik Från säsongen 08-09 då han spelade i högsta college-ligan i USA, Gordon ser ut att vara en mycket hårdjobbande och bra trepoängs-skytt, har även varit på try-out hos Sacramento Kings . :

32.4 minuters speltid
17.2 poäng
8.8 returer
1.7 assists

Ses i Hovet På Fredag Då Vårat Uppsala Tar Sig An ''The Dragons'' Från Sundsvall Och Även Förhoppningsvis då ''Gordon'' Gör Premiär!

PS , Stäng av Musiken längre ner på sidan till höger för att kunna höra Kommentarer och Musik Från Videon !

RSS 2.0