Unga Uppsala I Ledning Av Kapten Anton !

       

I Uppsala är det veteranen Fredrik Jönzén som, tillsammans med de unga veteranerna Anton Gaddefors och Andreas Person, ska leda ett i övrigt väldigt ungt Uppsala Basket. Mixen kryddas i år av två importspelare, varav en heter Howard Frier och har spelat i Ockelbo.
 

Ifjol var det Wally Smith och Bosse Eriksson som tog Uppsala till den första semifinalen på 13 år. I år är Smith borta, medan Eriksson är kvar. Tillsammans med hemvändande Anders Jonsson (Borås Basket) ska Eriksson dela på ledarskapet. Till sin hjälp får de tredjecoachen Kevin Gaines, som även är headcoach för KFUM Uppsala i BasketEttan. Att Gaines är med beror mycket på att årets trupp är ung och att många av spelarna kommer att ha dubbellicenser. 

Från förra årets trupp känner vi igen Fredrik Jönzén, Anton Gaddefors, Andreas Person, Elias Westerlund, Richard Blomberg, Mannos Nakos ochSebastian Kvissberg

Från de egna leden flyttas Axel Nordström, Björn Reynisson, Viktor Gaddefors och Sebastian Norman upp. 

Amerikanen Howard Frier, som bland mycket annat, spelat för Ockelbo i Svenska Basketligan, blir Uppsala första importspelare för säsongen. Men en till är på gång och han anländer till Uppsala nästa onsdag. 

-Han är stor och rörlig och kan skjuta utifrån. Att han är så mobil gör att han passar bra in i laget och det spel vi vill ha. Det här är en kille som har spelat Uppsala förut och alla spelarna blev väldigt glada när vi berättade vem det var som skulle komma, säger coach Anders Jonsson. 

Årets spel kommer alltså att bli helt annorlunda jämfört med ifjol. I försvaret vill man agera, vara proaktiva och diktera villkoren genom exempelvis fler dubblingar på olika positioner. Laget kommer även att springa mycket mer. 

-Framför allt kommer anfallsspelet att bli enklare. Vi har ett väldigt ungt lag och då går det inte att göra det för komplicerat, menar Jonsson. 

Mellan Bosse Eriksson och Anders Jonsson finns ingen uttalad headcoach. De delar helt enkelt på ledarskapet. 

-Ibland pratar Bosse och ibland pratar jag. Men vi pratar inte samtidigt i alla fall. Hittills har vi gått på känsla och det har fungerat mycket bra, tycker Jonsson. 

Trots att han bara är 20 år gammal så har coacherna utsett Anton Gaddeforstill att vara lagets kapten i år. 

-Anton är väldigt ung men samtidigt har han varit kapten i U20-landslaget. Sen är han väldigt mogen för sin ålder och väldigt basketsmart. Och med uppbackning från Jönzén och Frier så kan det inte bli annat än succé. Dessutom ville vi visa att vi satar på unga och hur mycket vi tror på Anton, säger Jonsson. 

När man frågar Anders Jonsson om vilka från hans lag som han tror kommer sticka ut den här säsongen får man en hel radda med namn. Han menar attKvissberg och Nakos hade grymma matcher under KFUM-RM. Det hade ävenBlomberg. Han på påpekar även hur väl det märktes att Jönzén hade roligt på planen med de nya unga spelarna. Viktor Gaddefors poänggörande ochSebastisan Normans mogna insidespel mot Mike Palm och bjässarna i Sundsvall Dragons går inte heller förbi Jonsson obemärkt. 

-Men tydligast kommer det att bli med Anton [Gaddefors] och Andreas[Person]. De kommer att få väldigt stora roller i år, säger Jonsson 

Troligtvis kommer Uppsala att träningsspela mot 08 Stockholm på tisdag. Om den matchen ska spelas i Uppsala eller i Stockholm är dock oklart i skrivande stund. Den 20/9 möter man Södertälje Kings hemma i Fyrishov i en match som blir Uppsalas genrep.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0