Marko Djuric Klar För Ytterligare En Säsong !

 
 Nu är det klart med Djuric Bosniern tillbaka för ännu en säsongNu står det klart att bosniern Marko Djuric återvänder för en andra säsong i Uppsalatröjan vilket också blir den fjärde i Svenska Basketligan för Marko. Den 26 årige centern blir, vid sidan av Howard Frier, lagets andra och troligen siste import för säsongen.
Djuric gjorde succé i Uppsala förra säsongen både på- och vid sidan av planen – på samma sätt förväntar sig Uppsalas coacher att han kommer att bidra även säsongen 2009/2010.


Vi är många som minns när den 210 cm långe Djuric vilt gestikulerande fick Uppsalapubliken i extas under slutspelet förra säsongen. På samma sätt eldade han på sina lagkamrater med ständiga ryggdunkar, hi-fives och uppmuntrande tillrop. Men de viktigaste insatserna gjorde Marko under korgarna när han rev ner returer och gjorde poäng. Snittet låg på 7 poäng per match och 6 returer för hela säsongen men höjde sig några snäpp under slutspelet där han låg kring 11 poäng och 9 returer.

Djuric beskrevs av många som en lagpappa förra säsongen, men förutom att Marko fick vara med när Uppsala nådde semifinal var höjdpunkten i våras att bli pappa – på riktigt. Mitt under brinnande slutspel föddes nämligen hans första barn, en liten dotter. Men både hon och Markos fru är kvar i Polen, Markos nya hemland, när han på onsdag välkomnas tillbaka till Uppsala. Första matchen blir förstås söndagens träningsmatch mot Södertälje i Fyrishov kl. 11.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0