Tung Förlust För Uppsala i Norrköping !

Förlust i NorrköpingDet blev en 27 poängs förlust (105-78) mot Dolphins nyss. Kommentarer om statistik nedan.

Som vanligt när bortamatcherna inte webbsänds eller visas på Viasat så finns det inte mycket jag kan säga här. Ni får alltså nöja er med lite statistikanalys tills jag fått tag på en spelare eller coach.

Overall: Norrköping vann i varje kolumn förutom Steals (13 lika) och offensiva returer (11-13 till Uppsala). Så slutresultatet är inte jätteförvånande.

Turn Overs: Det jag antar var den största anledningen till förlusten var Uppsalas höga TO-antal. 24 stycken för att vara mer exakt. Det är ett väldigt hög siffa och med hjälp av halvslarvig matte resulterar det i en TO var tredje anfall.

Visserligen var inte Norrköping mycket bättre här med deras 18 turnovers.

Rebounds: Returer är den kategori som var jämnast och mest intetsägande. 33-30 till hemmalagets favör.

Scoring and Shooting: Skyttet i Norrköping var väldigt imponerande. Snittet för laget låg på 70% för tvåor och 40% på treor. Grant, som var kvällens bästa poänggörare med 20 poäng och låg på 87.5% på tvåorna och 50% på treorna. Han var även 5/5 från straffkastlinjen. Gervin kom tvåa i poängprotokollet med 18 poäng (83% tvår, 50% treor, 2/2 straffkast).

Skyttet i Uppsala var inte lika bra som i Norrköping, men fortfarande ganska bra. Anton Gaddefors ledde poängörandet för Uppsala med 17 poäng (60% 2:or, 50% treor, 2/2 straffkast). Jeff Horowitz verkade ha den stabilaste kvällen i Uppsala med 11 poäng (5/8 tvåor, 7 returer, 2 assist).

Assists: Den här kategorin är den som skiljer sig mest mellan de två lagen. Uppsala hade 12 assist med Andreas Person i toppen (4st) medans Dolphins hade 21 stycken (Grant ledde laget med 5st).

Mer info kommer som sagt när jag har haft chansen att prata med någon som var där, tills dess kan ni läsa UNTs artikel om matchen.

Skrivet av Mathias Rutegård !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0