Tung Förlust För Vårat Uppsala i Borås !

Bosse Eriksson och Howard Frier var uppgivna.
Borås på bortaplan var tänkt att sluta med en efterlängtad seger för Uppsala Basket efter fyra raka förluster.
Det blev i stället en femte rak förlust och sättet den kom till på skrämde Fredrik Jönzén, som var riktigt besviken efteråt.
- Andra laget tar fler offensiva returer än vi tar defensiva. Då vinner man inte. Vi har mycket att jobba på..., säger Fredrik Jönzén.

När inte skotten inte går i, när till och med de enklaste lay ups missas, är ett bra försvarsspel a och o. Men i går lyckades varken Uppsala bakåt ellet framåt.
- Ringen var inte tillräckligt stor för oss i dag. Det blir extratungt för oss när skotten inte går i, säger coachen Anders Jonsson.
Fredrik Jönzén:
- Vi säger det om och om igen att det är från försvaret vi ska hämta vår energi, att försvaret är nummer ett. Vissa offensiva returer som Borås tar är pinsamma, säger Jönzén, som hade en tung dag under korgen med endast sex lyckade skott på 15 försök.
- Det var väldigt frustrerande och jag är oerhört besviken.

Allt började dock som en dröm. Uppsala ryckte åt sig en sexpoängsledning, 11-17, i slutet av den första quartern, och när Anton Gaddefors satte en trea till 11-20 direkt i öppningen av andra quartern talade allt för Uppsala.
Då slutade de spela. Då kom blödningen - 11-20 blev 31-23.
Anledningen till Uppsalas fall den här gången handlade till stor del om ett uselt skytte. Endast 8 av 21 tvåpoängare och 2 av 12 trepoängare gick i för gästerna i första halvlek.

En annan anledning var att Uppsala i det läget tvingades spela utan Fredrik Jönzén som redan i slutet av den första quartern hade dragit på sig tre fouls.
Men framför allt handlade det om energi, och särskilt i försvarsspelet. Uppsala tog 17 offensiva returer vilket är bra, men defensivt såg det stundtals riktigt lojt ut. Det började redan i den andra quartern och det blev aldrig bättre.
- Rutinen att hålla spelet uppe trots att det går tungt finns inte där än, säger Anders Jonsson, som utnyttjade alla timeouter han hade. Så mycket bättre blev det aldrig.

Uppsala var på väg in i matchen ordentligt i den tredje quartern, men Uppsala hade problem med Borås zonförsvar och fick inga lätta lägen att skjuta treor. Borås fick skjuta när de ville.
Trots att underläget bara var sju poäng, 57-50, inför den sista quartern kom Uppsala aldrig riktigt nära.

I Borås utmärkte sig Mike Palm (18 poäng och 16 returer), men fler spelare lyfte sig. Som Henrik Carlsson som satte fem treor i matchen och som Simon Andreasson som sköt tolv poäng och tog tio returer.
- Vi hade koncentrerat oss mycket på Palm och Nyström, men Borås visade att de har fler killar att komma med, säger Anders Jonsson.
Uppsala får chans till snabb revansch - redan på torsdag möter laget Örebro.

Borås-Uppsala 73-63
(11-17, 20-10, 26-23, 16-13)
Poäng, Uppsala: Fredrik Jönzén 15, Anton Gaddefors 12, Howard Frier 10, Marko Djuric 7, Andreas Person 6, Jeff Horowitz 4, Mannos Nakos 4, Elias Westerlund 3, Viktor Gaddefors 2.
Publik: 574

LÄS MER: Person: Jag visar ingen energi alls


Nästa Match Är Alltså Mot EcoÖrebro , Imorgon Torsdag , Hemma i Fyrishov För Vårat Uppsala , Gratis Entré ! Ses Där !

Skrivet Av Mathias Rutegård.

GO RED GO !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0