Tung Förlust för vårat välkämpande Uppsala !

Howard Frier gjorde en strong insats i försvaret på Rudy Mbemba.
Publiken i Solnahallen hade knappt hunnit sätta sig vid bänkarna förrän Uppsala ledde med 8-2 efter mindre än två minuter. Anton Gaddefors som var hundraprocentig i skyttet i den första quartern inledde starkt med att sätta sex raka poäng. Efter det skruvade Solna upp tempot ordentligt i anfallsspelet och gjorde 14 raka poäng. Och med spelare som Rudy Mbemba, Andrew Mitchell och Martin Pahlmblad var det svårt för Uppsala att hänga med i hemmalagets snabba omställningar och rörliga anfallsspel. Men Uppsala kom tillbaka och ledde med en poäng när den första quartern var slut.
- Vi visar otrolig stark moral när vi inte viker ned oss efter att de hade gjort 14 raka poäng, säger coachen Bosse "Bössa" Eriksson.

Den andra quartern vill nog Uppsala helst glömma. Bland annat missades tre helt öppna lay ups. Det enda positiva var att man bara förlorade den med tio poäng.
Efter halvtid kom Uppsala ut som ett helt nytt lag. Försvarsspelet var lysande och Solna tvingades att ta tuffa skott. Framför allt hade Uppsala en fin variation i anfallsspelet mycket tack vare Andreas Person och Howard Friers fina guardspel.
- Vi hotar dem från alla fem positioner och kommer till de lägen som vi vill göra, säger Eriksson.
Gaddefors fortsatte att vara het och bjöd på två dunkar. Den andra var kvällens brutalaste när han gick upp och satte den med Solnas veteran Leslie Myrthil hängandes i ansiktet.
- Det var jäkligt skönt. Jag har blivit starkare den här säsongen, säger Gaddefors.

Solna som var i delad serieledning innan matchen mot Uppsala fick i gång spelet igen lagom till det var fem minuter kvar då det stod 65-65. Uppsala tvingades till svåra skott - och de flesta missade man. Dessutom satte Solna i stort sett allt från trepoängslinjen.
- De spelade sig till enkla poäng under hela matchen och vi tvingades till svårare skott, säger Solnas Helgi Magnusson som stod för ett par viktiga trepoängare i slutet.
- Vi hade lite tur att vi fick i skotten i slutet och att vi lyckades vinna. Matchen var jämnare än vad siffrorna visar. Uppsala spelade bra och speciellt Anton Gaddefors, säger Magnusson.
Anton Gaddefors:
- Jag är nöjd med min och lagets insats i 35 minuter. Vi viker inte ned oss. Men vi tappade det vi hade byggt upp under hela matchen i slutet.

Go Red Go !

Skrivet Av : Pontus Gyllensten , UNT !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0