Uppsala Går För Seger Mot EcoÖrebro !

Uppsalas coach Anders Jonsson hoppas på bättring mot Örebro.
Uppsala Basket ligger fortfarande tryggt på slutspelsplats. Men fakta talar klarspråk: Med fem raka förluster är laget just nu sämst i basketligan.
- Det vore otroligt skönt med en vinst nu, säger Uppsalacoachen Anders Jonsson.


Uppsala Basket både vinner och förlorar i svit den här säsongen. Fyra inledande förluster följdes av fyra raka segrar. Och efter det: Fem förluster i rad med totalt -87 i poängskillnad. Det gör Uppsala Basket till ligans formsvagaste lag - även om man till lagets försvar ska säga att fyra av de fem matcherna spelats på bortaplan.
- Vi har ju dessutom mött Sundsvall, Norrköping och Plannja och det är tre lag som vi egentligen inte ska slå, om vi hade gjort det så hade det varit en jättebonus, säger Anders Jonsson.

De två andra förlusterna - storförlusten mot Gothia och tisdagens tiopoängsförlust mot Borås - är desto mer anmärkningsvärda. Uppsala Basket har i båda matcherna verkat sakna den rätta inställningen.
- Vi behöver inte skälla ut spelarna efter matchen senast, de vet själva om vad som gick fel. Det var dålig fokus på returtagningen, samtidigt som man måste ge Borås jättemycket credit. De spelade skitbra, säger Uppsalacoachen.

För kvällens motstånd i Fyrishov står Eco Örebro. Liganykomlingen har överraskat på många och bland annat vunnit mot både Solna och Norrköping. När Uppsala gästade Örebro i början av oktober vann närkingarna en jämn tillställning med 77-73.
- Örebro är ligans bästa returtagningslag och är ett jäkligt svårspelat lag, säger Anders Jonsson.
Bättre returtagning än mot Borås är alltså en förutsättning för att Uppsala Basket ska kunna bryta sin förlustsvit.
- Det vore jätteviktigt med en seger nu. För självförtroendet, men också för att få lite andrum och kunna slappna av lite. Det behöver inte vara vackert - bara vi vinner, säger Anders Jonsson.

Uppsala kommer till spel med samma lag som mot Borås, det vill säga utan fotskadade Richard Blomberg.

Skrivet av Mathias Rutegård.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0