Vårt Uppsala säkrade femteplatsen!

Segern för Uppsala Basket i Fryshuset mot 08 Stockholm säkrade femteplatsen för 018-laget. Segermarginalen blev 11 poäng då slutsiffrorna skrevs till 84-95 då redan uträknade 08 bjöd gästande Uppsala på en ordentlig match. Det var jämnt i tre och en halv period och det var inte förrän i slutet av den sista spelakten som Uppsala kunde knyta ihop säcken ordentlig.

Segern innebär att Uppsalas motståndare i kvartsfinalen blir Södertälje Kings och första hemmakvarten spelas i Fyrishov tisdag 29/3 kl.19.04. Biljetterna går att köpa redan nu och det rekommenderas att göra just det, för det kommer att bli trångt i "hovet" om en och en halv vecka!

Trots att 08 Stockholm redan innan fredagskvällens match var borta från slutspelet så hade hemmalaget bestämt sig för att lämna årets upplaga av Svenska Basketligan med flaggan i topp. 08 bjöd på hårt motstånd direkt från starten och lagen följdes åt under två perioder. Första perioden vanns av Uppsala 19-25 men andra gick till Nollåttorna 21-19 vilket gav halvtidsresultatet 40-44 och utgången var högst oklar.

De första minuterna av andra halvlek blev också läskigt omskande för Uppsalas spelare och supportrar. Stockholmarna gick nämligen ikapp till 44-44 efter bara ett par minuters spel efter en kraft insats av hemmalagets gigant Jocke Blom och fint skytte av Omar Zaghden. Blom och Zaghden blev för övrigt poängbäst i hemmalaget denna kväll, 15 pinnar vardera. Men ännu bättre skyttar var gästernas Ben Smith och Tim Whitworth. De både stod nämligen för hela 25 poäng per skalle! Och det var nog efter Smiths ”NBA-trea” i mitten av fjärde om punkterade matchen och de rödvita kunde vinna efter en riktig ”nagelbitare”.

Trots att matchen blev ”onödigt spännande” denna kväll så var det många som storspelade i Frysen: nämnde Smith och Whitworth gjorde tillsammans mer än hälften av Uppsalas poäng och de var bra från början till slut. Rickard Eriksson var som vanligt viktig i försvaret men gjorde även riktigt bra inhopp som Point Guard och var kvickast på planen ikväll med sina tre steals! Våra fyrtorn Martin Kohlmaier och Kapten Jönzén var som vanligt otroligt effektiva: Kohlmaier gjorde bl a 20 poäng och Jönzén rev ner flest returer. Laginsatsen talar för ett högintressant slutspel!

Klicka på länken här för att läsa statsen om alla kvällens hjältar!

TEXT: Erik Strandgren / FOTO: Fredrik Johansson